Прокуратурата поиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на

...
Прокуратурата поиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 22 г. затвор за Семерджиев, той е имал 47 нарушения на пътя

Прокуратурата изиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев за злополуката на бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами.

По обвиняването за ликвидиране по несъобразителност прокуратурата изиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид обстоятелството, че Семерджиев има правосъдно минало и е обвинен за общо пет закононарушения, обвиняването изиска нарастване с една втора.

Предложението е наказването да бъде увеличено с една втора поради утежняващите условия. С оглед, че Семерджиев е направил пет закононарушения и с оглед публичната заплаха, 15 години не биха били задоволителни, разясняват от прокуратурата.

Към общото най-тежко наказване да бъде наложена и санкция от 2000 лв., желае съда.

Адвокат Пламен Димитров, който съставлява роднините на Хариет, която почина при злополуката на „ Черни връх “, изиска от съда оптималната присъда от 20 години затвор за ликвидиране. Поиска и обезщетение на стойност 250 000 лв. за петима нейни родственици за причиняване на болежка и страдалчество.

Георги Семерджиев е бил недееспособен все още на злополуката на столичния, при която починаха две млади дами. Това стана ясно по време на пледоариите по делото против него.

Когато Семерджиев към момента е имал годно удостоверение за ръководство на автомобил, 17 пъти са му отнемани точки. Има и три присъди от областен съд.

Съставени са му голям брой актове за нарушавания – общо 47. В интервала от 2009 до 2022 година са му издадени шест фиша.

От януари 2008 година до 2022 година са издадени общо 48 заповеди за насилствени административни ограничения.

Доказателствата сочат, че към интервала 10.06 – 05.07.2022 година Семерджиев е бил недееспособен.

В доказателствата има писмо, от което излиза наяве, че той няма швейцарска шофьорска брошура и не попада в базата им данни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР